Biografie 

Jules Willems was de eerste leraar Klassiek Accordeon in het Vlaamse land en dit aan de Rijksmuziekacademie van Antwerpen. Te Antwerpen werd hij aangenomen door het Ministerie van Cultuur: Eerste leraar Kunsthumaniora te Brussel, docent in de Pedagogie aan het Antwerps Conservatorium, waar hij ook literatuur doceerde. Bovendien was hij Prima vista en vakdidacticus accordeon.

Tijdens een wedstrijd voor accordeon bij het toenmalige N.I.R. (later BRT en nu VRT), met Francis Bay in de jury, behaalde één van zijn leerlingen de Eerste prijs. Christiane Van Hoof van de Melando’s behaalde in de RMA de Regeringsmedaille Accordeon.

Veel van zijn leerlingen geven les in muziekscholen waaronder Ludo Mariën en Dieter Janssens in Antwerpen. En noemenswaardig, Dieter studeerde al sinds zijn vier jaar als vrije leerling bij Jules in de RMA. Luc Smets van de Pebbles studeerde eveneens bij hem en Eddy Smets kwam bij Jules gitaarles volgen.

Ook MILOW (alias Jonathan Van den Broeck) studeerde bij Jules Willems zes jaar notenleer, accordeon en gitaar en is op dit ogenblik een grote naam in het buitenland. Op dinsdag 19 mei trad hij op in de Roma te Antwerpen waar hij Jules in de bloemetjes heeft gezet.

Wat zijn andere oudleerlingen betreft: Frans Kaers geeft les in Brussel, Eddy Flesijn in het Lemmensinstituut te Leuven, Miriam Mees te Beveren, Philippe Thuriot, student bij Jules in de KH Brussel, geeft les in het Conservatorium van Gent.

Twee van Jule’s leerlingen spelen bij Bart Peeters, Mike Smeulders, accordeon en Ivan Smeulders, basgitaar. Ook hij is trouwens een zeer goede accordeonist en geeft les in de muziekschool te Brasschaat.

Citeren we ook nog Reintje Rakker, die muzikant was in het orkest van Jules Willems, en de bekende zanger Eddy Smets, voor wie hij de muziek schreef van “Den Doddelaar”. Maar Jules kan het nog steeds niet laten want hij geeft nog altijd les aan gepensioneerden.

 Foto's